fredag 23 september 2022

Det närmar sig hemresa...

Nu är det nio dagar kvar att fördriva i Trondheim och sju arbetspass! Fyra veckor här, mycket kortare tid än jag varit tidigare. Ser fram emot att jobba tre och hem en fram till årsskiftet, resan till och från Balestrand är lite krångligare men behöver inte släpa så mycket bagage för tre veckor 👍 Första ledigheten blir något längre än en vecka så det känns skönt! Och har också en två veckor lång ledighet i början på december,  blir att fira jul och nyår på jobbet, men det är där pengarna finns 😁 Hemma får vi fira före eller efter beroendes på vad resten av familjen tycker. Kommer att jobba 80% så nu blir det att jaga extra pass så mycket det går, blir ändå en normal hemma lön, men extra sitter alltid fint!

Denna lön var stor då jag fick min sommar bonus 😊 har lyckats betala bort fyra fulskulder och det minskar utgifterna varje månad, känns jätte skönt! Kämpar nu mot handelssuget och får tänka flera gånger för att förklara för mig själv att det INTE är nödvändigt med ny jacka eller nya skor, allt finns. Ett köp ska göras och det är bra inneskor till jobbet! Tar det då jag är hemma och hoppas på att hitta något vettigt för en lagom peng. Är sugen på kläder i merinoull så blir kanske något sådant. Har köpt på Cubus tidigare och är nöjd med deras modeller, ett minus är att de krymper rejält även i tvättmaskinens ullprogram?! Så handtvätt och vädring av dessa nu, strumporna därifrån är tunna och var lite stora så efter tvätt är de i min storlek 😂

Har bjudit mig på lyx efter lönen, också totalt onödigt egentligen, men lite pepp för mig själv. Två måltider ute med vin och öl, första maten var inte meningen, hon som handlade före mig hade inte betalat och snabb som man är hann jag kasta upp kortet och betalade hennes mat 😂 Då jag inte har Vips(swish i Norge) så löste vi det med att hon betalade min mat så därav den oplanerade maten. Hade ledig dag igår, som vanligt så var jag seg då. Tog en lugn fm med tvätt, sedan ut en vända, promenad genom stan, över Gamle Bybroa och in på Den Gamle Nabo för sen lunch. Hem genom Bakklandet, måste som se allt en sista gång nu innan jag lämnar Trondheim! 

Klippfisk på Ila Brainnstasjon 





Løksuppe på Den Gode Nabo 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar